Medens vi venter på rederiernes regnskabstal for 2022

Rederierne er sværvægtere når det gælder indtjening, men tændstikmænd når det kommer til at betale skat

Nu offentliggør rederierne deres årsregnskaber for 2022 og Fair Maritim forudser at historien gentager sig.

SKAT har netop frigivet information om de danske virksomheders skattebetalinger i 2021 – et år som for mange rederier bød på rekordoverskud og meget lave skattebetalinger – om nogen. Regnskaberne for 2022 er nu på vej ud, og vi forudser, at historien kommer til at gentage sig.

Men man skal lede længe og nærmest med mikroskop, før man finder rederierne på oversigten, hvor skattebidragene er rang listet.

Find rederierne langt nede på listen

Den første virksomhed der “lugter” lidt af rederi, finder man på en 66. plads! Det er A. P. Møller Holding A/S som har betalt 148 millioner kr. i skat. I denne virksomhed finder man også skatten for datterselskaber som A.P. Møller Mærsk (containerrederiet), Mærsk Tankers, Svitzer og en række andre A.P. Møller ejede virksomheder der ikke har med rederidrift at gøre. 

De sambeskattes og det betyder reelt, at A.P. Møller Mærsks andel trods det, at de i 2021 havde Danmarks historiens største overskud, maksimalt har betalt 148 millioner kr. i skat. Men da der er en del andre selskaber i denne sambeskatning er beløbet reelt nok en del lavere. Hvis A.P. Møller Mærsk havde betalt deres rimelige andel i skat, havde det økonomiske råderum for Danmark været betydeligt større.

Vi opgav at finde andre rederier da vi nåede til nummer 75 på listen, hvor skattebetalingen var på 130 millioner kr.

Ikke høre, ikke se, ikke tale 

Synes at være politikernes motto når det kommer til beskatning af rederierhvervet. Danmark har endda kæmpet hård for, sammen med notoriske skattelylande at rederierne blev undtaget for den kommende OECD minimumsskat.

Det er utroligt at politikerne nægter at høre og se, når de igen og igen fremhæver den store rolle rederierne spiller i Danmark. Det er ikke mindst uforståeligt når så mange andre, og ofte meget mindre, virksomheder betaler meget mere til samfundet end rederierne. Dette er også påpeget af De Økonomiske Vismænd. 

Vil de vide mere om Rederiernes skattebetaling, er du velkommen til at kontakte Niels Tolstrup på telefon 26309520, eller skrive til os på fairmaritim@gmail.com

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *