Daværende Erhvervsminister Niels Wilhjelm tabte en flaske Whisky.

Forhenværende MF’er og borgmester Tommy Dinesen fortæller om forhandlingerne om DIS.

Som SFs søfartspolitiske ordfører fra 81 til 98 deltog Jeg i debatten i 88 om Dansk Internationalt Skibsregister (DIS) som blev vedtaget med baggrund i den løgn at hvis man gjorde de danske søfolk “skattefrie” hvilket vil sige at skatten til samfundet istedet gik i redernes lommer – så ville det give flere arbejdspladser til danske søfolk – det var argumentationen erhvervsminister, Nils Wilhjelm og de borgerlige ordførere benyttede som argument for DIS.

Rigtigt er det at det stoppede udflagningen af danske skibe, men arbejdspladserne blev overtaget af især philiphinske søfolk, hvis en journalist ville kontakte de store rederier f.eks. TORM eller A.P Møller for at spørge om hvor mange danske matroser eller motormænd de har forhyret- vil svaret blive 0.

Under debatten under afstemningen i folketinget fremførte undertegnede (der selv er matros og medlem af Sømændenes Forbund siden 55) at jeg godt ville vædde 1 flaske Whisky med ministeren om at der et år efter vedtagelsen af DIS ville være færre danske søfolk ombord i danske skibe, det væddemål accepterede ministeren,  

Jeg måtte desværre året konstatere at Jeg havde vundet en flaske Chivas Regall – derfor, DIS blev dødstødet for den del af den danske sømandsstand man benævner menige, men også maskinmestre og navigatører har mærket udskiftningen i deres rækker.

I dag er det alene på færgerne, slæbebådene hvor alle er danske søfolk.

I dag findes der skibe på verdenshavene hvor det eneste danske er Dannebrog.

Nils Wilhjelm blev senere bestyrelsesmedlem i A.P Møller koncernen.

Venlig hilsen, Tommy Dinesen.

Forhenværende mf’er og senere borgmester

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *