Skal der igen bygges flådefartøjer i Danmark

Det kan godt være at viljen i nogle kredse er tilstede, men kompetencerne mangler

Lederen fra Søfart – lagt op på Facebook den 21. maj 2024 – rammer hovedet på sømmet. Politikerne og brancheorganisationerne, fremmest Danske Rederier og deres medlemmer, har brugt mere end 30 år og milliard stor statsstøtte til at afvikle det meste af den danske maritime branche. Det bliver vanskeligt at skjule. Det er svært, ikke at få mindelser om komiske Ali, når man hører udvalgets formand udbrede sig om de maritime muligheder indenfor landets grænser.  

Lederen kan ses i linket nedenfor.

https://www.soefart.dk/article/view/1099789/analyse_gigantiske_fladeambitioner_risikerer_at_afslore_hvor_galt_det_star_til?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR1dDB-40U_-978c5V3TDjEeDiuPi1E66w_BhQmHVLzIRQWvwjIlj4_EVfk_aem_Ac-iYkYVEW2q9NugxMhMjNvXwdezdiD8iSplfK9nYI9V-KqVb_DSiRB3qrtzVfnL1SbnKQ7g5mZAgdgq-hKMTYkX

De våde drømme som Det Nationale Partnerskab på det maritime område har omkring en fremtidig værftskapacitet til at bygge flådeskibe, lyder billedlig talt lige så utopisk, som hvis nogen foreslog at hæve Titanic, for at sætte den i fart som toppen af poppen i krydstogtsindustrien.

At regeringstoppen og andre politikere kritikløst køber ind på fantasierne, understreger igen engang, hvor fjernt de lever fra det virkelige liv, og hvor nemt de lader sig fortrylle af lobbyister.  De samme lobbyister som helt udenfor offentlighedens indsigt har uhindret adgang til embedsværk og det politiske system.

De der tillader sig at være kritiske, kan man altid bare affeje som sure gamle mænd, vi håber at nogen kan huske kritikken når man en dag rammer muren med 120 kilometer i timen. 

Stay tuned som man siger, fortsættelse følger garanteret, og det bliver ikke kedeligt! Kan man ligefrem forstille sig, at de danske rederier nu skal bidrage, f.eks. med uddannelse og øget brug af danske underleverandører, som tak for de mange milliarder der uden modregning de sidste mange årtier er tilflydt branchen

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *